Chytáte se za hlavu při čtení nadpisu a nevěříte vlastním očím? Myslíte si, že kombinace pivo a čokoláda k sobě nejde? Představa, že by se tyto 2 suroviny mohli potkat v dortu jsou pro Vás nemyslitelné? Věřte, že to jde a chutná to velice dobře. Recept jak skloubit tyto dvě suroviny si pro nás přinesl náš experimentátor Ládíček Hrušků.
Bez čeho se neobejdeme?
- 1 hrnek černého piva – min. 18°
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky hnědého cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 3/4 hrnku kakaa
- 3 menší vejce
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 kostka másla
- 2 tabulky čokolády na vaření
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 1 lžíce másla
Jak tuto krásu stvořit?
Jako když vyrábíte jakýkoliv jiný dort, tak i tentokrát musíte smíchat mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. Vedle si rozpusťte máslo, přidejte kakao a přilijte pivo. V misce rozšlehejte vejce se smetanou – výslednou hmotu smíchjte s kakaovou směsí. Důkladně promíchejte a nakonec přidejte k smíchané mouce. Vše pěkně vpracujte a vznikne tak těsto na dort. Připravené těsto opatrně přesuňte do připravené formy a pečte hodinu a 30 minut při 170 stupních.
Polevu připravujte mezitím co se dort peče. Stačí povařit smetanu, nechat jí odstát, smíchat s máslem a čokoládou. Celou směs míchejte dokud se vše krásně nerozpustí. Polevu poté použijte na vychlazený korpus!