Vaše recepty online – vaření.cz

Napsal | 19.11.2016

Vaříte rádi a chtěli byste pro inspiraci nějaké nové recepty? Vyzkoušeli jste si již všechny recepty z prostřena? Prolistovali jste si i časopisem od Alberta? Hledáte prostě a jednoduše už něco nového nevíte, které stránky navštívit? Co takhle zkusit stránku vareni.cz! Že jste o ní neslyšeli? Dnes Vám jí rádi představíme.

Neváhej a vař!

Co máte nejraději? Zvěřinu, sladké moučníky, mořské plody nebo pomazánky? Na stránkách vaření.cz najdete snad všechno co Vás napadne.

Vareni.cz je stránka plná receptů. Zajímavé a velice populární je to, že si na stránkách můžete vybrat přesně jakou kuchyni chcete vařit:

  • Českou
  • Čínskou
  • Francouzskou
  • Italskou
  • Mexickou
  • Řeckou
  • Slovenskou
  • Španělskou

Najdete zde i fotodokumentace pro ty nejlepší představy a musíme přiznat, že při prohlížení fotek se nám  sbíhali sliny. Recepty sem přidávají různí lidé, kteří mají čím se pochlubit. Recepty můžete vkládat dokonce i Vy, stačí si pouze vytvořit svojí online kuchařku.

Recepty

Narazili jsme na mnoho úžasně vypadajících receptů a vybrali jsme pro Vás jen ty nejlepší. Snad Vás tedy nezklameme kupříkladu zapékanými jahodovými mističkami.

K přípravě pokrmu budete potřebovat:

  • 4 zapékané mističky
  • 400 g nejlépe domácího listového těsta
  • 800 g jahod,
  • 3 lžíce maizeny,
  • 60 – 80 g třtinového cukru,
  • 1 lžičku mleté skořice a podle chuti také
  • 1 lžičku mletého zázvoru.

Na potření si připravíme mléko a na posypání trochu třtinového cukru a špetku soli. Na vymazání formiček budete potřebovat kousek másla.

Jak postupovat?

Jahody očistíte, překrájíte na čtvrtky, menší jahody můžete nechat celé. Přisypete cukr a maizenu. Jahodovou náplň nezapomeňte okořenit (skořicí a zázvorem), vše promíchejte, případně maličko promačkejte šťouchadlem na brambory.

Listové těsto rozválíte na cca 3 – 4 mm silný plát. Z vyváleného listového těsta vykrojíte pomocí menší dortové formy kola, musí být dostatečně velká, aby nám pokryla dno i strany zapékacích mističek. Dále vykrojíte malá kola (pomocí skleničky), ta nám poslouží k překrytí náplně. Zapékací mističky jemně vymažete máslem, vložíme větší kolo a pomocí prstů pěkně upěchujete na dno i do stran. Každou zapékací mističku bohatě naplníte jahodovou směsí a překryjete menším kolečkem listového těsta.Vrch mističek potřete mlékem, posypete třtinovým cukrem promíchaným se špetkou soli a propícháte vidličkou.

Připravené listové mističky vložíte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečete cca 30 minut, až je povrch zlatavý. Zapečené jahodové mističky ihned po upečení podáváte jako teplý dezert.