Albert v kuchyni – Nejlepší recepty z časopisu

Napsal | 11.7.2016

Znáte ten pocit bezmoci kdy Vás už nenapadá, co vlastně daný den uvařit, když už jste vlastně vystřídali vše, co jste mohli? S tímto dilema Vám může pomoci Albert. Jedná se sice o hypermarket, ale pomůže Vám prostřednictvím svého časopisu, ve kterém najdete plno šikovných a jednoduchých receptů. Pojďme se na to společně podívat.

Něco málo o Albertu…

Můžete ho znát ještě pod názvem Hypernova, který předcházel dnešnímu názvu. K přejmenování obchodů došlo po akvizici řetězce Julius Meinl a Intersparu. Se změnou názvu přišla i postupná změna sortimentu. Rok co rok řetězec vylepšuje svojí nabídku a tak se setkáváme s kvalitnějšimi suroviny a zbožím.

Všechny prodejny Albert vlastní společnost AHOLD Czech Republic, a.s. Podle dalších informací tato společnost funguje i ve Spojených státech Amerických, kde vlastní několik velice silných maloobchodních značek např. Stop & Shop a Giant Food.

Nejlepší recepty z časopisu

Slíbili jsme Vám některý z receptů od obchodu Albert a tak jsme tu s ním. Snažili jsme se vybrat nějaký zajímavější. Například opravdovou pochoutku jsou Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem.

Albert v kuchyni od Jara do Zimi

Na přípravu budete potřebovat:

1,5 kg hovězí svíčkové – steaky, sůl, pepř, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci olivového oleje, 60 g másla, 500 g žampiónů, 2 stroužky česneku, 125 ml koňaku, 375 ml smetany ke šlehání a pečené brambory. Dále pak 600 g zeleného chřestu, 600 g bíleho chřestu, olivový olej, vinný ocet, krupicový cukr, stroužek česneku a hrst petrželky.

Příprava:

Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.

Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte nakrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům.

Přejeme dobrou chuť 🙂 a další recepty můžete najít na stránkách www.albert.cz/recepty.

Jak se vám líbil článek?