Kluci v akci – Nejlepší recepty

Napsal | 13.5.2016

Vaříte rádi? Tak tento článek Vás určitě zaujme! Budeme se totiž zabývat těmi nejlepšími recepty a to z pořadu Kluci v akci. Prozradíme nkolik jejich skvělých receptů, ze kterých si doma můžete hravě uvařit.

Kluci v akci – o pořadu

Kdo vlastně v pořadu vystupuje? Jsou to dva mladí muži, kteří se jmenují Filip Sajler a Ondřej Slanina. Právě tito dva dělají z pořadu o vaření něco nového. Dokážou z nudného vaření udělat pořádnou show a to je na nich tak super.

Vysokou sledovanost si získali nejen díky skvělým pokrmům které připravují, ale především jim v tom pomohli i neotřelé vtipy. Kulinářství je mnohdy těžší než se zdá, ale tito dva muži Vám poradí, jak na to jednoduše a hravou formou.

Nejlepší recepty

Připravili jsme si pro Vás samozřejmě nějaký ten jednoduchý recept na výborný pokrm, který projel pod rukama kluků z tohoto pořadu.

Jedním z nich je Treska zapékaná v Bešamelu.

Pro přípravu tohoto pokrmu potřebujete:

  • 600 g filetu z tresky sůl                                                                       Bešamel:
  • 1 velká cibule                                                                                      50 g másla
  • olej                                                                                                      50 g hladké mouky
  • 80 g parmezánu                                                                                   0,5 litru mléka
  • 1 citron

 

Postup:

Filet tresky naporcujete, lehce osolíte a ve vyhřáté troubě na 175 °C 10 minut zapečete.

Máslo rozpustíte, vmícháte mouku, osmahnete, za stálého míchání vlijete studené mléko, zavaříte, ochutíte citronovou šťávou a kůrou. Krátce provaříte a necháte zchladnout.

Cibuli osmahnete na oleji dozlatova, parmezán nastrouháte.

Na dno zapékacích misek pokladete bešamel, navršíte tresku, na ni cibulku, parmezán a opět bešamel. Zapékáte ve vyhřáté troubě na 210−220 °C dozlatova.

Dalším pokrmem je tentokrát sladká tečka Pomerančový pudink

Potřebujete:

5 celých vajec
9 žloutků
500 ml mléka
300 g cukru
1 pomeranč

Cukr vsypete do misky, přidáte vajíčka a žloutky, metličkou promícháte, přidáte kůru a šťávu z pomeranče, mléko a opět promícháte.

Po té potřebujete:

200 g cukru
75 g ovocné pálenky (medrohno či jiné)

Cukr rozpustíte na karamel a zastříknete pálenkou, promícháte a nalijete na dno mističek. Všechnu směs nalijete do mističek, ponecháte 4 hodiny v lednici, nejlépe přes noc.

Tak doufáme, že se Vám recepty líbí a jídlo chutná! My přejme dobrou chuť.

Nejlepší recepty- Kluci v akci