Vánoční cukroví nejlepší recepty na rok 2015

Napsal | 2.12.2015

Čas klidu, pohody, rodiny a dárků se už blíží. Shon ohledně dárků nedá nikomu spát. Až u štědrovečerního stolu stres vyprchá. Jak už jste určitě poznali, dnes se budeme řídit spíše vánočním tématem. Přesněji vánočního cukroví a nejlepších receptů tohoto roku.

Tradice nikdy neomrzí

U většiny lidí se pečení cukroví nemění. Pečou stejné druhy tak, jako v předchozích letech. Recepty našich babiček jsou každým rokem osvědčenější, a proto není třeba tradici měnit. Nejen, že cukroví výborně chutná, ale přináší s sebou spoustu vzpomínek.

Cukroví na letošní vánoce 2015

Cukroví na letošní vánoce 2015

Jsou to kupříkladu klasické kokosky, které se rozplynou na jazyku jako obláček a jejich příprava je velmi snadná. Stačí ušlehat z bílků sníh, přidat cukr a strouhaný kokos. Necháte na nízký stupeň péct nebo spíše sušit v troubě. Až začnou maličko růžovět, přichází čas, je vysypat do připravené misky. Nikoho tím neurazíte, ba naopak. Snad ještě oblíbenějším cukrovím je linecké. Jejich vůně při pečení omámí a chutí Vás přinutí si oddychnout od všeho shonu. Zpracování těsta je poněkud namáhavější, ale výsledek vždy stojí zato. Jedná se tak o lepené cukroví či košíčky, které následně plníte nadýchaným krémem.

Nové recepty na cukroví

Nové recepty na cukroví

Novinka v pečení aneb Vánoce 2015

Fantazii se meze opravdu nekladou a důkazem tím jsou vymyšlené další nové recepty na cukroví, jež se stávají hitem společnosti, tím i velmi oblíbenými recepty. Například tu máme Medové trubičky. Už jen název pomaloučku láká, ale o to přesně jde. Nejdříve, co k vyprcování těsta budete potřebovat:

  • 340g hladké mouky
  • 270g moučkového cukru
  • 80g medu
  • 2 celé vejce
  • ½ kávové lžičky jedlé sody

Prvně musíte vypracovat těsto z medu, mouky, vajec, cukru a jedlé sody, které pak necháte 2 hodiny odpočinout. Po té těsto vyválíte na 3 mm plát a vykrajujete kolečka o průměru 6 až 7 cm a pečete na 150 stůpňů po dobu 15 minut. Ještě horké jimi obalíte vařečku a ihned stáhneme, tím se nám vytvoří trubičky. Dalším krokem si uděláte krém z jednoho slazeného mléka (salko) a 250g másla. Neotevřené salko si dáte do horké lázně a vaříte cca 2 hodiny. Až salko vychladne, vmícháte do něj máslo. Posléze plníte krémem trubičky. Je možné si je ještě ozdobit čokoládovou polevou dle chuti.

Vánoce 2015

Vánoce 2015

Věříme, že Vás tento článek o vánočním cukroví a nejlepších receptech zaujal a dodal Vám další inspiraci k pečení. Pokud i Vy máte některé z svých receptů, které by mohli pomoci, napište je do komentářů pod článek.

Pozor – k tomu abyste správně nazdobili cukroví se hodí zdobička od Tescomi – http://www.nabytek-cernymost.cz/zdobicka-na-cukrovi-tescoma/