Pečená cibule

Napsal | 4.4.2014

Vítáme Vás u dalšího článku z prostředí obchodního řetězce IKEA. V současné době se Vás snažíme informovat o specialitách, které si pro Vás IKEA připravila a Vy jste to dost možná ani nepostřehli. I Dnes se budeme bavit o potravinách – konkrétně o zelenině, koření a omáčkách.

Švédské omáčky

Jako první jsme se rozhodli zaměřit na rajčatovou a bylinkovou omáčku SAS TOMAT & ORT. Tu si můžete pořídit již za 49 korun za čtvrtkilové balení. Originální švédská receptura zaručuje jedinečnou chuť, kterou překvapíte každého hosta i rodinné příslušníky. Co se týče pokrmů, ke kterým se tato skvělá omáčka hodí, zmínit můžeme zejména ryby, jako je losos. Využít ji můžete i jako dochucení příloh a zeleniny – ku příkladu brambory, či zeleninové medailonky. Zapékanými brambory, které před pečením prolejete právě zmiňovanou omáčkou, určitě nic nezkazíte.

Pečená cibulka

Jako druhý výrobek jsme vybrali pečenou cibulku (ROSTAD LOK), kterou si můžete pořídit za 19 korun, přičemž balení obsahuje 100 gramů cibulky. Pečená cibulka je vyráběna pouze ze žluté cibule, která se hojně využívá po celém světě, včetně ČR, kde má využití jako koření, či jen jako zelenina do salátů a příloh k masitým pokrmům. IKEA doporučuje podávat cibulku k párkům, hamburgerům a dalším grilovaným a opékaným pochoutkám. Skvěle se pak hodí jako dochucení pokrmů na barbecue.

Tím vším samozřejmě výběr v IKEA nekončí – doporučit můžeme třeba citronovou a koprovou omáčku SAS CITRON & DILL, jež se hodí k masu podobně, jako je rajčatovo-bylinková omáčka z úvodu článku.

Doufáme, že se Vám naše tipy líbí a budeme se na Vás těšit u dalšího článku.

Zdroj – Oficální stránky IKEA