Domácí mléčná čokoláda recepty

Napsal | 17.3.2016

Čokoláda je považována za vrchol uspokojení, někdy je nazývána dokonce drogou. Stalo se snad téměř každému, že na čokoládu dostal chuť, ale neměl ji zrovna při sobě. My Vám ale poradíme, jak si takovou domácí mléčnou čokoládu vyrobit.

Oslaďte si život

Někdy je prostě dobré si jednou začas koupit čokoládu a sníst ji klidně na posezení. Někoho dokáže velmi dobře uklidnit a nebo naopak, právě díky cukrům, které obsahuje, nabít energií. Nechcete se však nechat ošidit nějakou náhražkou, která nechutná bezesporu moc dobře. Tak si zkuste čokoládu doma vyrobit sami. Dáte si do ní vše, co Vám chutná a uvidíte, že budete nadmíru spokojení.

Jednoduchý recept na výrobu domácí čokolády

Jak čokoládu vyrobit doma?

Výroba čokolády není tak složitá, jak se někdy zdá. Nepotřebujete k přípravě nějaký speciální stroje ani speciální potraviny. Stačí, když si připravíte hrnec s vodní lázní, formičky, kam si čokoládu přelejete a mrazničku či chladničku. Jak už jsme řekli, udělejte si jí tak, jak jí máte rádi. Jak tedy postupovat? Tak nejdříve si udělejte vodní lázeň. Pokud na to nemáte již uzpůsobené nádobí, stačí když vezmete dva do sebe zapadající hrnce, do spodního nalejete vodu a přivedetek varu.

Suroviny:       

  • Tuk 200 g
  • cukr moučka 250 g
  • kakao 120 g
  • nasekané mandle nebo ořechy (dle chuti i něco jiného)

Začnete tím, že si tuk rozpustíte ve vodní lázni a poté smícháte v misce s kakaem a cukrem. Z toho vymícháte hladkou směs a přidáte nasekané ořechy či mandle. Směs nalejete do formičky a v lednici nebo mrazáku necháte zatuhnout. Po ztuhnutí stačí vyklopit a uívat si výbornou chuť domácí čokolády.

Další recept

Připravili jsme si pro Vás samozřejmě receptů více než jeden a další se bude týkat čokolády bílé.

Suroviny:   

  • Tuk 250 g
  • cukr moučka 200 g
  • sušené mléko 100 g
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce vanilkového pudinku

Všechny tyto suroviny smícháme postupně ve vodní lázni. Dávejte si však pozor při manipulaci. Do hmoty se nesmí dostat voda, jinak by se mohlo stát, že se čokoláda srazí. Dále jen hotovou hmotu lejete do formiček a necháte zatuhnout.

Domácí čokoládka

Přejeme dobrou chuť