Sirup ze smrkových větviček

Napsal | 5.1.2015

Vítejte u článku z nového cyklu, ve kterém se zabýváme různými recepty a radami, tentokrát to bude jeden z receptů, které jsou založeny na určité přírodní alternativě. V tomto článku bude středem pozornosti velice dobrý recept, se kterým máme vskutku výborné zkušenosti a který je, jak již bylo naznačeno, založen na přírodních zdrojích.

Jedná se o sirup ze smrkových větviček, který je znamenitým pomocníkem při různých zdravotních potížích. Pomůže nám při kašli, problémy s průduškami, dokonce léčí revma, záněty svalů a šlach a také podporuje náš imunitní systém. Pojďme se podívat na to, jak ho vytvořit v domácích podmínkách.

Co budeme potřebovat?

K výrobě sirupu potřebuje následující ingredience. Je potřeba získat několik smrkových větviček, avšak musí být maximálně do pěti centimetrů dlouhé. Dále se nelze obejít bez krystalového cukru a citrónů. Recept neprovede objemné nádoby – je nutné si pořídit pětilitrovou či třílitrovou láhev, bez které to nebude možné stvořit, stejně jako je potřeba pár lahví, do kterých se vejde jeden litr. Další potřebnou věcí je kus pláténka, gumička a jako poslední věc je celofán. Teď Vám popíšeme samotnou výrobu sirupu ze smrkových větviček.

Proces výroby

Z větviček se do pětilitrové nádobky vytvoří vrstva do 5 centimetrů. Dále je nutné je propláchnout studenou vodou, aby vše zbavilo nečistot, které větvičky jistě mají. Dále se vše zasype cukrem, na to se položí dvě kolečka citrónu a poté se vrství dalších 5 cm větviček. Takhle se pokračuje dál do té doby, než je láhev zcela zaplněna. Pak se zaváže celofánem a upevní gumičkou a na 2-3 týdny umístí na místo, kam svítí slunce. Za nějakou dobu se utvoří v lahvi hustá šťáva. Tu scedíme přes plátýnko a sirup je na světě. Ten se přelije do menších lahví a umístí do chladného místa.

Věříme, že s pomocí tohoto článku už víte, k čemu je sirup ze smrkových větviček dobrý a jak si ho sami zhotovit. Pokud Vás napadají jisté připomínky k tématu, jistě je zanechte v komentářích.