Silikonové formy na pečení

Napsal | 29.9.2014

Vítejte u dalšího článku z cyklu, ve kterém se zabýváme různými pomocníky do kuchyně i domácnosti, které jsou velice kvalitní a osvědčené díky mnoha spokojeným uživatelům. V dnešním článku bude středem pozornosti to, jak správně vymazávat silikonové formy na pečení. Pojďme se tedy na tuto problematiku podívat v následujících řádcích o něco podrobněji.

Skvělé formy na pečení

Silikonové formy na pečení jsou velice populárním pomocníkem do kuchyně při pečení různých buchet nebo jiného pečiva ať už sladkého, slaného či zcela rozdílného. Jejich nepopiratelnou výhodou je to, že jsou pružné a dokáží se přizpůsobovat všem podmínkám tvarování, které jsou na formu kladeny. Navíc je logicky ohnivzdorná, protože se v troubě vystavuje opravdu vysokým teplotám, díky kterým se vložené těsto mění na pochoutku dle výběru.

Správné vymazání – základ úspěchu při pečení

Ať už je silikonová forma ve tvaru pro pečení velkého dortu či malých dortíků, vždy je potřeba jí tukem pořádně vymazat. Na vymazání tedy můžeme použít třeba Heru anebo i klasické máslo (návod na výrobu – ZDE), které poslouží stejně dobře. Takže tedy formu důkladně vymažeme a dáme si pozor i na to, aby byly i vnitřní hrany skvěle zaneseny tukem či máslem. Poté může v klidu a pohodě vylít do formy těsto na koláč, buchtu nebo, jak bylo řečeno, jakékoli pečivo, na které je forma určena. Ještě je zde možnost, jak celé vymazání něčím „opepřit“. Pokud chcete mít neomylnou záruku toho, že se nic nepřipálí a výrobek bude dokonalý, tuk, kterým je forma vymazána, je možné posypat rovnoměrně strouhankou či hladkou moukou.

Věříme, že informace o správném způsobu na to, jak vymazat silikonovou formu na pečení, Vám byli opravdu užitečné a že nyní již neuděláte žádnou chybu v procesu, na jejímž konci má být vytvořeno skvělé pečivo. Dozvěděli jste se, co použít pro efektivní vymazání a také to, že nezáleží na tvaru, vždy to musí být opravdu důkladné. Pokud máte nějaké připomínky, rady či tipy, zanechte vše prosím v komentářích pod článkem.